Genel

Doğru Şampuan Nasıl Seçilir?

Doğru Şampuan Nasıl Seçilir
  Doğru Şampuan Nasıl Seçilir? Havalı saçlara sahip olmak isteyenler doğru bakım ürünlerinden tercihini yapmalıdır. Kuru, yağlı ya da ince telli gibi çeşitli saç tiplerine uygun ürünler mevcut durumda. İşte her birine özel bakım tavsiyeleri şöyle. Sizlere daha fazla konu hakkında yardımcı olabilmemiz için Whatsapp hattından bizimle iletişime geçiniz.

İçindekiler Tablosu

Dikkat !
Şampuan seçimi bazıları için çok kolaydır, çünkü buna çok da dikkat etmezler. Saç özelliklerini belirlemeden sadece kısa vadede işlerini görecek şampuanları seçerler. Aslında bu durum oldukça yanlış bir seçimdir. Şampuan seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bilmek gerekir. Doğru şampuanı seçtikten sonra saçların daha canlı ve parlak kalması için saç bakımının doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

   Doğru şampuan nasıl seçilir merak edenlerin saç tiplerine uygun olanları seçmeleri gerekir. Bunun için öncelikle yağlı saçları ele alabiliriz. Sebum üretiminden kaynaklı olarak hızla yağlanan saçlara ilişkin:

  • Sebum ile pH dengesine sahip olan şampuanları seçmenizde fayda var.
  • Bitkisel özleri dikkate alabilir ve özellikle de çay ağacı yağı içerenleri seçebilirsiniz.

   Çay ağacı yağının gözenekleri küçültmede bir hayli etkili olduğu bilinir. Bunun üzerine yağ salınımının kontrol altına alınması sağlanır. Yağlı saçlara sahip olanlar sebum, pH oranı ve çay ağacı yağı gibi özleri dikkate almalıdır. Yağlı saçlar için şampuan önerilerinde ele alınan özellikler bu şekilde. Neticesinde gün aşırı yağlı görünümlerin son bulması adına doğru şampuan ile bakıma geçmekte fayda var. Yağlı Saç Derisi Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı yazıyı inceleyerek doğru saç bakımı yapabilirsiniz.

2. Kuru Saçlara Uygun Şampuanlar

  Doğru Şampuan Nasıl Seçilir sorgulayanlar sadece yağlı değil kuru saç tiplerine uygun olanlara da göz atıyor. Kuru ve mat görünümleri önüne geçmek adına:

  • Nem: Seçtiğiniz şampuanların nem oranına göz atmalısınız. Çünkü oranın yüksek olması kuru saçların sağlıklı hale gelmesinde etkili olacaktır. Hatta bunun için düzeni olarak saç bakımı kremlerinin kullanılması gerekir. Saç bakımı kremleri uçlara uygulanır ve nemin artış göstermesi sağlanır.
  • Yağlar: Saçın nem kazanması adına şampuanların bitkisel yağlara sahip olması dikkate alınmalı. Özellikle de Hindistan cevizi yağı bunlar arasında başı çeker. Bu yağ ile birlikte kuru saçlar canlanır ve parlak bir görünüme sahip olur.

3. Yıpranmış Saçlara Uygun Şampuanlar

  Doğru Şampuan Nasıl Seçilir öğrenmek isteyenler kuru, yağlı veya yıpranmış olan saç tiplerine göre seçimini yapıyor. Saçlarını sık sık boyatan ya da yüksek ısıya maruz bırakanların tercihi de nemli şampuanlardan yana olmalıdır. Nem oranı kadar:

  • Avokado ya da Aloe Vera gibi bitkisel yağ içerenler tercih edilmelidir.
  • Krem içerikli olan şampuanlara yönelmek gerekir.

   Yıpranan saçları bir süre kadar fön veya maşa gibi uygulamalardan uzak tutmanız en doğrusu olacaktır. Yıpranmış saçlara özel şampuanlar haftada 2 – 3 kere kullanılmalı ve ara ara saçların kendi yağı ile beslenmesine izin verilmelidir. Şampuandan ziyade bakım kremlerini ve nemlendirici maskeleri de ihmal etmemelisiniz. Her birini organik olarak tercih edenler çok kısa bir süre içerisinde saçlarındaki ani değişimin farkına varacaktır. 

4. Boyalı Saçlara Uygun Şampuanlar

Doğru Şampuan Nasıl Seçilir
Doğru Şampuan Nasıl Seçilir

Saçlarını sık sık boyatanlar zaman içerisinde yıpranmaları fark etmeye başlayacaktır. Saçlar kopmaya ve dökülmeye başlayacağı için dikkatli olmakta fayda var. Doğru şampuan nasıl seçilir soranlar boyalı saçlara özel:

  • Şampuanlar: Çoğunun üzerine ‘boyalı saçlar’ gibi ibarelere yer verilir ve tercihleriniz kolay hale gelir. Nitekim bu tarz şampuanların özünde nem oranı yüksektir. Nem kadar bitkisel yağların kullanılması da yıpranmış saçların eski sağlığına kavuşmasında etkili olacaktır.
  • Kremler: Boyalı saçlar için nemlendirici maskelerin ve bakım kremlerinin düzenli olarak kullanılması gerekir. Çünkü yıpranan ve mat hale gelen saçlar bu tarz ürünler ile hacim kazanmaya başlar. Boyalı saçlar hem parlak hem de sağlıklı bir görünüm kazanır. Aynı zamanda evde hazırlanan saç bakım maskeleri ile birlikte destekleyebilir ve boyalı saçlarınızı daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

5. İnce Telli Saçlara Uygun Şampuanlar

  Saç tipinize uygun olan şampuanı seçerken içeriklerin kimyasalların olmadığına göz atmalısınız. Örneğin ince telli saçlara kullanılan kimyasal içerikli şampuan saç dökülmesine neden olabilir. Bu durum hacmin ortadan kaybolmasına neden olabilir. İnce telli saçlar için:

  • Saçın kurumasını engelleyen nemlendirici şampuanlardan tercihinizi tapmanız gerekir.
  • Yüksek protein içeren şampuanlar ile istenilen sonuçları elde edebilirsiniz.

   Özellikle de hacimli ve sağlıklı saçlara dair protein önemli bir yere sahip. Aynı şekilde ince telli olanların nem içerikli şampuanlara yönelmesinde fayda var. Bunun için başı çeken argan yağı oluyor. Argan yağı saçların dolgun bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Aynı şekilde parlak bir görünüme sahip olması için argan içeren şampuanları kullanmanız en doğrusu olacaktır.

6. Cansız Saçlara Uygun Şampuanlar

Cansız saçlara özel şampuanlar onarıcı etkileri ile eski sağlıklı görünümlere sahip olmanızı sağlar. Saçlardaki cansızlık daha çok sık sık yapılan boyalardan kaynaklı ortaya çıkar. Bunun kadar yüksek ısıda fön veya maşa uygulamalarına yer verilmesi de cansız görünümlere sahip olmanızı kaçınılmaz hale getirir. Bu nedenle:

  • Krem formülüne sahip olan şampuanların kullanılmasında fayda var.
  • Besleyici bakım yağları ile hazırlanan şampuanlar ile canlılık elde edilebilir.

Tüm bunlardan ziyade canlı görünümlere dair bakım kremlerinin kullanılması önem arz ediyor. Saç uçlarına nüfus eden kremler sayesinde dolgun bir görünüm elde edilir. Hacimli, parlak ve sağlıklı saçlara dair onarıcı etkiye sahip ürünlere yönelmelisiniz. Bir de saçların yüksek ısıdan uzak durması ve ılık su ile yıkanması gibi önerileri de göz ardı etmemenizde fayda var.

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir