Genel

Uyuz Hastalığına Bitkisel Tedavi

Uyuz Hastalığına Bitkisel Tedavi
 Uyuz Hastalığına Bitkisel Tedavi yöntemleri, uzmanların vereceği losyon ve ilaçların yanında cildimizde oluşan kaşıntılar ve tahrişler için alternatif yöntemler arasındadır. Uyuzu bir süreliğine ferahlatacak ve bitmesine yardımcı olacaktır. Peki uyuz hastalığına bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? İşte cevabı..

İçindekiler Tablosu

Dikkat !
Uyuz hastalığına bitkisel tedavi yöntemleri aslında, uzmanların uyuz için vereceği losyon ve ilaçlar kadar net çözüm sağlamasa da, hastalığı rahatlatmak ve bu süreçte pozitif etki yaratmak için kullanılabilir. 

  Uyuz için tıbbi tedavi yöntemleri ve evde yapılacak yöntemlere ek olarak uyuzu daha hızlı sürede tedavi etmeye ve daha fazla etrafa bulaşmasını önlemeye yardımcı olacak önlemlerin alınması dünyadaki bütün uzmanlar tarafından önerilir. Biraz önce bahsettiğim ve evde karantina sürecinde uygulanabilecek bitkisel yöntemleri ile sizde vücudumuzda oluşan bu parazitlerle karşı daha etkili şekilde savaşabilirsiniz. Biraz önce belirttiğim maddelerde yer alan bitkisel tarifler ile uyuz sonucu oluşan kaşıntıların ve tahrişlerin hafiflemesine yardımcı olur aynı zamanda tedavi sürecini hızlandırmak ve olumlu sonucu elde etmek için oldukça yararlı yöntemler arasındadır. Uyuz hastalığına Bitkisel Tedavi önerilerini sizler için detaylı şekilde derledik gelin şimdi bu bitkisel çözümleri inceleyelim.

2. Papatya Suyu İle Uyuz Tedavisi

 Uyuz ile verilen savaşta galip gelebilmek için evde yapabileceğiniz birçok bitkisel yöntem mevcuttur. Örneğin uyuz tedavisine yardımcı olmak için, papatya çayı ile banyo yapabilirsiniz. Papatya çayı ile banyo yapmak, cildinizde oluşan tahrişleri tedavi etmeye yardımcı olur ve yatıştırıcı özelliklere sahip olduğu için, uyuzdan kaynaklı kaşıntıları hafifletmek için muhteşem bir seçenek arasındadır. Peki nasıl hazırlanır? Bu sorunun cevabını sizlere şu şekilde açıklama mümkündür;

  • Ortalama 100 gram kuru papatya
  • 1 litre su

 Papatyaları yapraklarını hazırlamış olduğunuz suya koyun ve ocakta özleşene kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra süzüp soğumaya bırakın ve vücudunuzun her yerine gelecek şekilde hafif ılık su ve bu karışım ile banyo yapın. Düzenli şekilde bu tedaviyi uyguladığınızda vücudumuzda oluşan yaralar ferahlayacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Uyuz Hastalığına bitkisel tedavi yolları sorulduğunda akla ilk gelen çözümlerden bir tanesi budur. 

Uyuz Hastalığına Bitkisel Tedavi
Uyuz Hastalığına Bitkisel Tedavi

3. Su Teresi İle Uyuz Tedavisi

 Uyuz için, karantina sürecinde evde uygulayabileceğiniz bir diğer bitkisel tedavi yöntemi ise su teresi suyudur. Su teresi güçlü bir arındırıcı etkiye sahip olduğu için, vücudunuzdaki kanda biriken kötü toksinleri yok etmeye, ciltte oluşan iltihaplanmaları ve uyuzdan kaynaklı kaşıntıları azaltmaya yardımcı olur. Bütün bunlara ek olarak su teresi, cildin sağlığını korumaya yardımcı olan A vitamini açısından zengin bir doğal mucizedir. Bu karışımı hazırlamak için yapmanız gerekenler maddeleri izlemektir;

  • Ortalama 2 Demet su teresi,
  • 1 su bardağı Ilık su

 Bu karışıma homojen hale gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı her gün aç karına 1 bardak için. Düzenli içildiğinde, uyuzdan kaynaklanan ve ciltte oluşan problemleri kısa sürede veda edebilirsiniz.

4. Fumitory Çayı İle Uyuz Tedavisi

 Biraz önce de bahsettiğim gibi uyuz için bitkisel tedavi yöntemleri elbette ki mevcuttur. Bu tedavi yöntemlerine son bir tane daha örnek verecek olursam; fumitory çayı, cildimizin yenilenmesine ve uyuz hastalığından kaynaklanan kaşıntıları hafifletmeye aynı zamanda cildi derinden arındırmaya yardımcı olan iltihap giderici özelliklere sahiptir. Hazırlanması da oldukça alternatif olan bu karışım düzenli kullanıldığında olumlu sonuçlar sağlamaktadır.

  • Yaklaşık olarak 2 yemek kaşığıkuru fumitory çiçeği
  • 1 su bardağı ılık su,

 Fumitory yapraklarını bir tencereye koyup biraz bekleterek kaynayana kadar karıştırın ve özleşmesini sağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımı 10 dakika demlenmeye bırakın ve bir pamuk yardımıyla, uyuzdan etkilenen bölgeleri 2 ile 3 kez uygulayın.

 Değerli okurlarım sizlerle birlikte uyuz hakkında yaptığım bir araştırmamızın daha sonuna geldik. Uyuz süreci hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizdeki diğer blog yazılarımızı inceleyebilir ve uzmanlarımız ile anında iletişime geçebilirsiniz. Uzmanlarımızdan destek alabilmek için tıklamanız yeterli olacaktır. Diğer araştırmamızda görüşmek üzere hoşça kalın, sağlıklı kalın 😊

Dikkat !

Önemli not alanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir