Yağlı egzama için şampuan seçerken pek çok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Öncelikle yaşadığınız sorun için en iyi gelecek ürünü bulmalısınız. Kaliteli olmayan ve içeriğini bilmediğiniz seçeneklerden uzak durmaya özen gösterin. Böylece cildinizin ferahlamasını ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Genel olarak yağ bezelerinin yoğun olduğu bölgelerde kendini gösteren bu egzama türüyle mücadele ederken, şampuanların sağladığı avantajlardan yararlanmalısınız. Daha önce farklı ürünlerini de kullandığınız markalara yönelmek, ilk yapmanız gerekenler arasındadır. Aynı zamanda uzman görüşü almayı da ihmal etmemeniz çok önemlidir.
İçindekiler Tablosu
Dikkat !
Önemli not alanı
Yağlı egzama, en genel tanımıyla bir cilt sorunu şeklinde ifade edilir. Yüzün yağlanmaya elverişli T bölgesi, saç derisi ve sırt üstü gibi noktalarda daha yoğun görülür. Diğer bir ismi ise seboreik dermatittir. Bu cilt rahatsızlığı;
- Sulu yaralar,
- Yanma,
- Kaşıntı,
- Deri çatlakları,
- Kepeklenme gibi etkilerle ortaya çıkar.
Ortaya çıkan bu cilt sorunu, her yaş ve cinsiyetteki kişilerde görülebilir özelliktedir. Genellikle yüz ve göz kapaklarında çok sık rastlanır. Ayrıca fiziksel görünümün yanı sıra sağlık açısından da risk taşır. Diğer yandan psikolojik olarak son derece kötü hissetmenize neden olabilir.
Yaşanan bu can sıkıcı problem, bağışıklık sisteminden kaynaklanabildiği gibi yaşam tarzına bağlı olarak da görülebilir. Bununla beraber cilt kuruluğu, genetik faktörler, stres ve alerji nedeniyle de rastlanabilir. Klinik tedavilerin yanında yağlı egzama şampuanı da iyileşme sürecine katkıda bulunur.
2. Yağlı Egzama Şampuanı Nedir?
3. Yağlı Egzama İçin Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Yağlı egzama için şampuan tercihlerinizde iyi bir inceleme yapmanız çok önemlidir. Bu sayede elde edeceğiniz sonuçların olumlu etkisi çok daha fazla olur. Ürün seçiminde dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde sıralanır:
- Yağlı egzamanın ortaya çıkmasında malessezia furfur isimli bir mantarın etkisi büyüktür. Bu yüzden alınacak şampuanın mantar öldürücü etkiye sahip olması gerekir.
- Ürün içeriğinde ketokonazol ve climbazol gibi aktif maddeler bulunmalıdır.
- İçerisinde kepeği yok eden piriton ya da selenyum sülfit olup olmadığı kontrol edilmelidir.
- Yağlı egzama şampuanlarının formu ve kokusu, normal ürünlere oranla daha ağırdır. Bu yüzden haftada 2 kez kullanıma uygun olmalıdır.
- Şampuanın, temizlik için ek ürün kullanımı gerektirmediğinden emin olunmalıdır.
- Etkilerin geçmesinin ardından tekrarlanmaması adına kullanmaya devam edilmelidir.
- Climbazol maddesinin yoğunluğu %1’in altında olmamalıdır.
Özelliklere baktıktan sonra alışveriş yapacağınız adrese de dikkat etmeniz önem arz ediyor. Özellikle Hayderma gibi kalitesini ispatlamış markalar, her aşamada kolaylık sunar.
4. Yağlı Egzama Şampuanı Nasıl Kullanılır?
Şampuan çeşitleri, birbirleri arasında farklılık gösterebiliyor. Bu yüzden kullanım süreci bazı değişik uygulamalar gerektirebilir. Ancak genel olarak pek çok ürün için aynı şekilde hareket etme şansına sahipsiniz. Yağlı egzama için şampuan kullanım adımları şu şekildedir:
- Duş alındığında 2 defa kullanılmalıdır.
- İlk sefer, saç derisi ve saçı temizlemeye yönelik olmalıdır.
- Diğer uygulama ise egzama ve kepek gibi etkileri azaltmak içindir.
- Az miktarda elinize döktüğünüz şampuanı, ıslak saçınıza uygulamalısınız.
- Saç derisine ortalama 30 saniye masaj yaparak yedirmelisiniz.
- Ürün iyice köpürdükten sonra durulamalısınız.
- İkinci uygulamadan sonra şampuanın yaklaşık bir dakika beklemesi önemlidir. Devamında bol suyla yıkanmalıdır.
Kaliteyle beraber kullanım aşamalarına özen gösterirseniz, kısa sürede egzama sorunlarından kurtulabilirsiniz.
5. Yağlı Egzama Şampuanı Önerileri
Yağlı egzama için şampuan özelliklerinden sonra birkaç tavsiyede bulunmadan geçmeyelim. Etkili özellikleriyle listemizde yer bulan ürünler arasından seçim yaparak hızlı biçimde pozitif sonuçlara ulaşabilirsiniz. İşinizi bir hayli kolaylaştıracak şampuanlardan bazıları şu şekilde sıralanır:
- Quality Life Ql Kepek ve Egzama Karşıtı Şampuan: Çeşit içerisinde bulunan climbazole, saç derisindeki egzama ve kepeklerle mücadele eder. Özellikle kaşıntı problemi yaşıyorsanız, sizin için ideal bir seçim olacaktır.
- W-Lab Centellin Shampoo: İçeriğindeki piroctone olamine ve climbazole aracılığıyla kaşıntının azalmasını destekler. Papatya ve diğer özler sayesinde de cildinizi yatıştırmanızı sağlar. Centella asiatica ve sarı kantaron ise hücreleri yeniler ve aynı zamanda cildinizi onarır. Sodium PCA ve B5 vitamin takviyesiyle de nemlendirici etki yaratır.
- Natrumin Egzama ve Sivilce Şampuanı: Yağlı egzama ve sivilceleri engellemek amacıyla üretilmiştir. Düzenli kullanılması durumunda dış etkenler nedeniyle oluşan birçok sorunu giderir. Doğal bitki özleriyle saç hücrelerini besleyerek uzun süre etkisini sürdürür. Bununla beraber saç dökülmesine de iyi gelir.
Yağlı egzamaya iyi gelen ürünlerden bahsetmişken Haysebo Yenileyici ve Onarıcı Bakım Şampuanı için ayrı bir parantez açmamız gerekiyor.
Yaşadığınız rahatsızlık için uzmanlar tarafından geliştirilen bu ürün, tüm beklentilerinizi karşılar biçimdedir. İçeriğinde bulunan etken maddeler ve bitki özleri aracılığıyla cildinizi hem yeniler hem de onarılmasına ciddi şekilde katkıda bulunur. Kaşıntı ve kızarıklık etkilerini azaltır. Cildinizi ferahlatmasıyla birlikte nemlendirerek uzun süre iyi hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda Hayderma’nın diğer tüm ürünleri de şampuan kalitesinin açık bir göstergesidir.
Dikkat !
Önemli not alanı